Rólunk írták

Sikerkoncertek itthon és külföldön

Gazdag programmal indult az idei nyár a Gödöllői Szimfonikus Zenekar számára. Az elmúlt hetekben Gödöllőn, Budapesten és Pozsonyban arattak sikert, július 6-án ismét a kastélyban adnak hangversenyt, majd Bulgáriában ajándékozzák meg csodálatos muzsikával a zeneszerető közönséget. A Gödöllői szimfonikus Zenekar a kastély lovardájában mutatta be Mozart C-moll miséjét, a kaliforniai Berkeley Városi Kórussal, és a Gödöllői Városi Vegyeskarral közös előadásban.

Találkozás az angyalokkal

Ősbemutatót tartottak a gödöllői szimfonikusok

Gödöllő gazdag zenei életében ismét egy olyan előadás részesei lehettek az érdeklődők, amit városunkban hallhattak először. Március 26-án a Gödöllői Szimfonikus Zenekar előadásában, a Mesélő Muzsika hangversenyek keretében csendült fel Vigh Kristóf – Wass Albert: Az erdő angyala című szimfonikus zenekari műve. 

Mozart, Langer és a romantikusok

A Gödöllői Szimfonikus Zenekar harmadik bérleti előadásának különlegessége az volt, hogy a városunkban ifjú tehetségként már gyermekkorától ismert Langer Ágnes felnőtt művészként lépett fel. Ágnes jelenleg Mainzban, a Gutenberg Egyetem zenei tanszékén végzi tanulmányait. A február 14-i koncerten egyébként minden a megszokott volt: igényes műsor és előadás, pótszékes nézőtér.

"Azt csináljuk mint a nagyobb zenekarok, csak kisebb léptékben"

Horváth Gábor szerint ha jobbak akarnak lenni, jó mûvészeket kell hívniuk

A Gödöllôi Szimfonikus Zenekar harminckét esztendôvel ezelôtt született, amikor a helyi Frédéric Chopin zeneiskola nyolc fôs tanári kamarazenekara barokk karácsonyi koncertet adott. Ezzel jött létre a ma már gyakran 70-80 fôt számláló együttes jogelôdje. Az alapító tagok egy része még most is tagja az együttesnek, amelynek három esztendeje, 2010. január 1-je óta mûvészeti vezetôje, vezetô dirigense Horváth Gábor.

Horváth Gábor: „A Gödöllői Szimfonikusokra is jellemző a sokoldalúság”

Második bérleti sorozatát hirdette meg a 30 éves fennállását tavaly ünneplő Gödöllői Szimfonikus Zenekar. Az együttes első karmesterével a művészeti vezetéssel járó feladatokról, a pálya nehézségeiről és szépségeiről, karvezetés és karmesterség viszonyáról beszélgettünk.

Oldalak